Regge Buitentegels en Vloeren laagste prijs garantie

Gegarandeerd de laagste prijs!

Nu offerte aanvragen

Vragen?

Bel naar 0547-385916,
mail info@keramische-buitentegels.nl
of neem contact op!

Bent u architect?

Vul het contactformulier
voor architecten
in.

Verwerkingsmaterialen

Verwerkingsmaterialen

Montagematerialen, handige accessoires en diverse toebehoren voor een optimaal resultaat.

 

 

OXXOBASE introduceert een revolutionaire technologie op het gebied van keramische buitentegels. Een mortelloos verwerkingssysteem op basis van panelen bestaande uit Neopor® polystyreen. Deze zorgen voor een optimale drukverdeling en afwatering van uw terras naar de bodem. Ten opzichte van een traditioneel systeem zult u met OXXOBASE flink geld besparen op materiaal en arbeid. Het monteren is zo gemakkelijk dat u dit zelfs eigenhandig zou kunnen doen. Er zijn geen zware machines voor benodigd.

Bespaar tijd, arbeid en geld met OXXOBASE

 

 

 

 

Voor het leggen van een prachtig terras heeft u bepaalde bennodigdheden nodig. 
Hieronder hebben wij voor u een aantal accessoires en toebehoren op een rijtje gezet.

Voegmortels

Voegmortels

Drainagemortel

Drainagemortel

Muurelementen

Opsluitbanden

Opsluitbanden

Montage instructies

Montage instructies

Voor paden en (dak)terrassen

Toepassingen

Perfecte betegeling om uw zwembad

Atlas Concorde

Vele voordelen keramische buitentegels

Voordelen keramiek

Keramische buitentegels leggen:

Niet alleen de keramische buitentegels moeten duurzaam zijn. De manier van verwerken is dus erg belangrijk.  Als je hebt gekozen voor keramische buitentegels dan is gedegen kennis en vakmanschap een must. Er zijn veel gevallen waar het leggen van keramische buitentegels verkeerd gaat.. Op het eerste oog merk je geen problemen maar zul je als consument tevreden zijn. Maar wat gebeurt er met uw terras als het winter wordt in Nederland?

Laat je adviseren door een échte vakman!

Zelfs in Nederland blijven we kans houden op winters weer met (strenge) vorst.
Bereid het terras goed voor op de weersomstandigheden die mogelijk kunnen komen en geniet jaren van uw keramische buitentegels! 

Er zijn 2 manieren om keramiek te verwerken in de tuin, namelijk:

 1. Keramische buitentegels leggen op een losse ondergrond
 2. Keramische buitentegels leggen op een gestabiliseerde ondergrond

Op basis van je ondergrond waar je tuin zich bevind maak je een keuze uit bovenstaande opties. Is je ondergrond stabiel en zijn er weinig tot geen gevallen bekend dat je tegels ernstig verzakken dan is optie 2 een goede keuze. Maar woon je bijvoorbeeld in Flevoland of Noord-Holland waar complete tuinen massaal verzakken is optie 1 de beste keuze.

Bij optie 1 is het grote voordeel dat je het terras dan weer makkelijk op kan hogen. Het grootste voordeel wat je dan hebt ten opzichte van optie twee is dat je gemakkelijk het terras kunt gaan ophogen. Wat ook erg belangrijk is bij je keuze is te kijken naar de afwatering. Loopt het water in jou tuin slecht weg? Kies dan altijd voor optie 2.

1. Keramische tegels leggen op een losse ondergrond

Start uitsluitend op een goed water doorlatende ondergrond.
Wij adviseren een laag van minimaal 20 cm vulzand. Breng deze laag aan en verdicht hem in lagen van 10 cm met een trilplaat.
Vliesdoek
Breng een stabilisatie vliesdoek aan van minimaal 120 gram per vierkante centimeter (geen antiworteldoek!).
Breng een toplaag aan van StabiCare
Breng nu een laag van minimaal 8 cm StabiCare aan. Tril dit goed af tot een goed compact en stabiel geheel op de juiste werkhoogte. Hark de toplaag licht open of strooi een los laagje StabiCare over de afgetrilde laag.

Wat is StabiCare?

Stabicare is een goed waterdoorlatende en zeer stabiele onderbouw die kan worden toegepast als ondergrond voor keramische buitentegels. Het is het enige lichte ophoogmateriaal in zijn klasse met een groen label en het meest milieuvriendelijke lichte ophoogmateriaal op de markt omdat het materiaal zonder energieverbruik word geproduceerd. Door het toepassen van Stabicare wordt duurzaam bouwen met respect voor mens en milieu gestimuleerd. Door het relatief geringe gewicht van 900 kg/m3 en de goede drainerende werking is StabiCare een ideaal product voor toepassingen waar het gewicht en de waterdoorlaatbaarheid van belang zijn.StabiCare Terrasstabilisatie verwerking van Gard & Care

Vastkloppen van de tegels

Klop vervolgens de tegels ion de losse laag van StabiCare tot dat deze direct 100% stabiel is. Besteed extra aandacht aan het leggen van tegels en gebruik voegkruisjes om strakke lijnen te kunnen leggen.

Voegen van de tegels

Bij deze manier van verwerken is het belangrijk dat je kiest voor een waterdoorlatende (drainerende) voeg. Zorg voor het voegen dat de voegkruisjes verwijderd zijn en dat de tegels en de voegen schoon zijn van zand en andere rotzooi. Hieronder een lijst van voegmaterialen die je zou kunnen gebruiken:

 • GatorSand XP van Gard & Gare
 • EuroStone polymeer voegzand van Gard & Gare
 • Varistone MS
 • Varistone Z
 • Varistone ZZ
 • Varistone LM aqua

Laat het terras minimaal 24 uur uitharden voordat je het gaat gebruiken.

Reinigen van het terras

Na het voegen ga je het terras reinigen om alle resten van de tegels te verwijderen. Het voordeel van keramiek is dat het zich makkelijk laat schoonmaken en dat het vuil niet in de tegel trekt. Als je bijvoorbeeld vet of rode wijn morst? Maak je dan geen zorgen! Als je het tijdig opruimt zul je geen vlekken zien.

Aanleggen van hemelwaterafvoer systeem

Het meeste water zal via het terras terechtkomen op het laagste punt in de tuin. Zorg er altijd voor dat je een systeem hebt waar het hemelwater kan worden afgevoerd. 

2. Keramische tegels leggen op een waterafstotende manier

Bij deze manier van verwerken is het belangrijk dat het water afgevoerd worden over het terras.

Met deze tips leggen we je uit hoe je gaat voorkomen dat tegels gaan opvriezen en los gaan zitten.    

Hoe kan het dat keramische terrastegels los gaan zitten?

Het losvriezen van tegels kan optreden zodra er zich vocht onder de tegel bevindt. Als dit vocht bevriest, zet het uit en daardoor zal de tegel losvriezen van de ondergrond. Daarom is het heel belangrijk de keramische tegels op een gestabiliseerde (waterdoorlatende) ondergrond te verlijmen. Er kan zich dan geen vocht onder de tegels verzamelen.

Zorg voor een stabiele ondergrond en goede fundering

Afhankelijk van de ondergrond waarop je tuin zich bevind ga je onderzoeken welke fundering en onder verharding je moet gaan toepassen. Dit kan variëren van een drainerende puinlaag, vulzand of Gralux.

Drainagemortel

Als de ondergrond erin ligt starten we met het aanmaken van de drainagemortel. Deze wordt samengesteld uit fijne split 2-6mm en een stabilisatiemortel en bindmiddel.

Verwerken van de drainagemortel

Het drainagemortel komt bovenop de fundering/ ondergrond. Afhankelijk van de grootte van het terras adviseren wij een laag van 5-8 cm.

Zorg er altijd voor dat er voldoende afschot in terras zit om ervoor te zorgen dat het water makkelijk wel kan lopen. Wij adviseren om er voor kiezen om het water op te vangen en daarna af te voeren via een draingoot/ lijn.

Let op! Je kunt alleen keramische tegels verlijmen op drainagemortel als het nog niet is uitgehard. Werk dus efficiënt en zorgvuldig!

Lijmen en plakken van de keramische tegels

Breng met een lijmkam een flexibele hechtmortel aan op de onderzijde van de keramische tegels. Klop ze daarna lichtjes in, op de drainagemortel. Denk eraan dat u de tegels alleen kunt verlijmen op een drainagemortel die niet is uitgehard. Breng daarom niet teveel drainagemortel ineens aan.

Invoegen van de keramische tegels

Als de tegels gelegd zijn laat je het minimaal een dag drogen en zorg je ervoor dat er niemand op de tegels komt. De volgende stap is het invoegen van de tegels. Hiervoor zijn diverse kleuren beschikbaar en is het erg belangrijk dat je kiest voor het beste voegmiddel voor de situatie in jouw tuin. Laat je daarom goed adviseren welk voegmiddel je het best kan gaan gebruiken in jouw situatie.

Met deze manier van verwerken kun je zowel een waterdoorlatende als een waterafstotende voeg gaan gebruiken. Belangrijk is dat wanneer er toch water door de voeg komt het kan wegzakken in de ondergrond.

 1. GatorSand XP van Gard & Gare
 2. EuroStone polymeer voegzand van Gard & Gare
 3. Varistone MS
 4. Varistone Z
 5. Varistone ZZ
 6. Varistone MC
 7. Varistone ZC
 8. Ardex

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@keramische-buitentegels.nl of telefonisch via 0547- 38 59 16.

 

Onze locatie

Contact met Regge Tegels & Vloeren


Referenties

 • Keramische buitentegels

  Wauw, wat een prachtige locatie! Deze 75×... Meer

 • Beton look keramische buitentegels

  Dat de keuze voor betonlook keramische b... Meer

 • Keramische buitentegels op dakterras

  Keramische buitentegels geleverd voor een dakt... Meer


Offerte aanvragen

Wij garanderen 100% de laagste prijs en de beste kwaliteit!

Nu offerte aanvragen


Laat je inspireren in onze showtuin!

De uitgebreide selectie A-kwaliteit keramische tegels, betontegels en keramisch hout voor outdoor toepassingen en andere vloer aanbiedingen uit ons ruime assortiment vindt u niet alleen hier maar natuurlijk ook in onze showtuin in Enter. 

Lees verder

Waarom kiezen voor keramische-buitentegels.nl?

 • Scherpe prijzenRechtstreekse inkoop bij fabrikant
 • Hoogste kwaliteitDiverse A-merken uit heel Europa
 • Snelle leveringGroot assortiment op voorraad
 • TotaalconceptZowel levering als plaatsingTegelmerken uitgelicht

Bekijk al onze tegelmerken